Festlokal

Om Skansen Festvåning

Festvåning Skansen Solliden

Få festplatser i Stockholm är lika välkända som Solliden. Här har Stockholmare njutit av utsikt, vacker inredning och framför allt god mat sedan 1952. Det här är verkligen festlokalen som passar er som har något stort att fira. I ljusa lokaler sitter ni upp till 500 middagsgäster, men det går även utmärkt att dela upp lokalen för mindre sällskap. Solliden passar bra för alla typer av arrangemang, från födelsedagsmiddag eller släktträff till skolavslutning eller nyårsfest. Också julbordet och midsommarbuffén är klassiker som ingen bör missa.

Menymässigt satsar Solliden på vällagad mat i den svenska husmanstraditionen. Berömt är det klassiska smörgåsbordet men även andra bufféer står till buds. Man använder sig i stor utsträckning av ekologiska råvaror och menyn skiftar med årstiderna efter vad som är i säsong. Svamp på höstkanten är lika självklart som primörer på våren. För barnen finns en särskild meny med bland annat hemlagade köttbullar och pannkakor.

Dagen före Valborg 1952 invigdes den nybyggda restaurang Solliden av självaste kung Gustav VI Adolf och sedan dess har Solliden varit mångas självklara val vid högtidsfirande. Byggnaden ritades av arkitekterna Artur von Schmalensee och Adrian Langendahl. Den vackra inredningen i nordisk stil utfördes av flera av samtidens stora konstnärer, bland annat Hilding Linnqvist, som ligger bakom trapphallens stora fresk ”Sagan om Sverige”. På Solliden är det lätt att känna historiens vingslag när man blickar ut över Sollidenscenen och bort mot Södermalms klippor.

Mat och dryck

Trerätters menyer finns att beställa från 475 kr/person. Ni kan även välja bland någon av de generösa bufféerna från 525 kr/person. Utvalda dryckespaket finns tillgängliga från 229/person.

Lokalhyra

Lokalhyran ingår om ni beställer dryckespaket. I hyran ingår personal, garderob och städning. Solliden har en musikanläggning för strömning av musik och ett dansgolv. Här finns även mikrofon och projektor för exempelvis föreläsning eller bildspel. Wifi finns och ingår i hyran.

Tillgänglighet

Tillgängligheten på Solliden är god. Taxi och färdtjänstbussar kan köra ända upp till entrén för hämtning och lämning. Dörröppningar, trösklar och toaletter är rullstolsanpassade.

Antal personer

Lokalen har plats för 500 sittande middagsgäster. Lokalen kan lätt delas av för mindre sällskap.

Tid

Ni kan abonnera lokalen mellan 18:00-00:00 eller mellan 19:00-01:00.

Fira festen i Skansens unika historiska miljö!